Цитата(smitty0 @ 26.03.2010 - 09:30)

Călătorind odată în an prin Europa, e mai simplu să plăteşti odată visa Şenghen, decât să-ţi vinzi ţara. Paşaport român doar pentru călătorii poate fi comparat cu mariaj dublu în diferite oraşe doar pentru a avea un trai gratis în ele.
Iti dai seama ce comparatii faci? daca consideri ca pasaport romin e un fel de mariaj dublu, atunci o viza schenghen e doar "сходить налево"
Vrei sa spui ca neamtul care a venit sa lucreze in Italia a vindut tara? Sau englezul care a venit sa se odihneasca in Franta si/a vindut Regina?
1. De cite ori ai avut ocazia sa ti deschizi schenghen? Sau sa te duci in Romania? Pe parcursul ultimelor 2 ani am avut 4 vize rominesti, si 3 vize Schenghen, si cel putin 10 calatorii am facut, si sa'ti spun cinstit sunt satul de consulate si oficii de stare civila ca de padurete acre...(Cred ca multi vor fi de acord cu mine).
2. Pot sa te asigur ca majoritatea cetatenilor romini au cu mult mai mare negativizm fata de RM decit moldovenii fata de ei. Nu cauta nimeni sa te cumpere, ca nu trebuiesti la nimeni, ei si asa in europa se simt bine, crede-ma, ca ii vad regulat.
По теме теперь. Несмотря на то что процедуру получения румынского гражданства ускорили, якобы до 5 месяцев с даты подачи заявления-система всё равно работает очень медленно. так что годик или 2 как минимум пройдёт. Жена подала документы в 2008, в прошлом году пошли на ускорение через суд, до сих пор ждём решения.
С чего начать? Лично подойти в консульство, там узнать досконально всё и ни в коем случае не прибегать к помощи всяких шарлатанов которые там ошиваются.