Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия: Alimentarea In Turism
Форум Velo.md > Поездки > Велотуризм
veloce
Salutare tuturor , am hotarit cu colegii de ciclism sa plecam in o calatorie pe biciclete in Romania , calatoria va dura aproximativ 4 zile . As dori sa aflu parerea voastra in privinta unei alimentatii corecte si care ne va da energie pentru a pedala (spatiu pentru a duce alimentele avem destul ) .Plus la aceasta as dori sa aflu daca ar trebui sa luam produsele de la noi din Moldova sau in Romania . MULTUMESC
Rois
Обычно мы берем все в Молдове и пакуем сразу по порциям на каждое приготовление пищи, точно отмеряя на весах сколько и чего надо.
Берем каши, по месту можно докупить макароны, чтоб не тащить их большую часть пути просто так. Если есть проезды через города и поселки, можно докупить овощи и мясо.
Сильно зависит от маршрута. Если без населенных пунктов - все берется изначально, если мимо городов - можно докупать.

На обед чтоб тратить меньше времени готовим заранее дегидрированную еду и заливаем ее кипятком. Макароны и гречка очень неплохо набирают воду и вполне вкусно. Отличная альтернатива вредной Мивине и прочей гадости. Фарш мясной немного сложнее восстанавливаться, его надо измельчить получше)

В качестве перекуса делаем батончики из овсянки и сухофруктов - полезно и питательно, еще добавляем протеина в смесь. Это лучше всякой ароматизированной гадости магазинной. Можно брать спортивные батончики, но выходит дороже. А обычные магазинные батончики якобы с Мюсли - гадость еще та.
veloce
Multumesc frumos smile.gif
veloce
Ce fel de terciuri luati de obicei cu voi ?
Rois
То что любим, то и берём. Зависит и от продолжительности похода, чтоб разнообразить питание. Обычно это гречка, рис, овсянка. Иногда берём манку для разнообразия, на первый день или в день захода в населенный пункт - макароны. К гарниру тушенку и пр. консервы, овощи сушёные, сухофрукты.
Tatiana_c
Salutare! In mod obisnuit, luati ceea ce va place!
Pentru randament, veti alege paste integrale din grau dur, orez brun, cereale cu indice glicemic mic, adica cu o perioada de absorbtie lenta, asa nu te vei infometa in urm. 3-4 ore(nu luati fulgi de ovaz instant, acei care se gatesc in mai putin de 3-5 minute, dupa 1 ora va aparea foamea))) + plan B, luati cu voi batoane de cereale, facute acasa ori din comert pentru gustari in timpul zilei sau pentru a inlocui un pranz, nu intotdeauna veti avea posibilitatea de a gati chiar daca a-ti planificat, se poate intampla orice!
Merge-ti in perioada calda, deci ve-ti pierde multe minerale, luati cu voi izotonic, fara adausuri de arome, nu fac bine smile.gif

Dupa mai multe calatorii, am facut urm. concluzie: merge mai bine un compot de fructe uscate decat ceaiul, fie cel verde ori negru, s-ar putea sa fie o alegere personala, dar merita sa incercati)

Seara, cand e mai mult timp pt gatit, e bine sa va refaceti rezervele de proteine si grasimi - carne!, nu recomand conservele, faceti-va timp pt pregatirea acestea, sa o uscati - info1, info2 smile.gif
pusneivladislav
Цитата(veloce @ 28.08.2014 - 16:58) *

Salutare tuturor , am hotarit cu colegii de ciclism sa plecam in o calatorie pe biciclete in Romania , calatoria va dura aproximativ 4 zile . As dori sa aflu parerea voastra in privinta unei alimentatii corecte si care ne va da energie pentru a pedala (spatiu pentru a duce alimentele avem destul ) .Plus la aceasta as dori sa aflu daca ar trebui sa luam produsele de la noi din Moldova sau in Romania . MULTUMESC

in 4 zile poti nici sa nu maninci::D:D:D:D maninci bine o data acasa si gata..
veloce
Vladislav , nu as dori sa incerc proopunerea ta. :D:D
pusneivladislav
Цитата(veloce @ 1.09.2014 - 22:33) *

Vladislav , nu as dori sa incerc proopunerea ta. :D:D

acu daca serios. pe mine m-ar multumi niste paste cu conserve si tomat de rosii. as minca niste crenvusti cu lapte si pine. mai ales daca is doar 4 zile.. nu cred ca e mare problema. poti sa ei si de acasa. o placinta, o bucata de slanina niste brinza de oaie. eu in calatorii prefer sa maninc dimineata orez fiert indulcit cu zahar, miere sau orice alt fel de dulceata.
ssianky
Цитата(pusneivladislav @ 2.09.2014 - 13:41) *

o placinta, o bucata de slanina niste brinza de oaie

Toate ăstea se strică în câteva ore la soare, dar e vorba de călătorii pe câteva zile.
Backup
[quote name='veloce' date='28.08.2014 - 16:58' post='209355']
[/q]

Изображение
serioga
на Изображение
veloce
multumesc , dar cred ca mivina si toate nebuniile de genul acesta nu ar trebui sa luam , sund foarte rele pentru sanatate
vladimir.z1
Цитата(pusneivladislav @ 1.09.2014 - 20:23) *

in 4 zile poti nici sa nu maninci::D:D:D:D maninci bine o data acasa si gata..

biggrin.gif
Zёga
Цитата(veloce @ 12.09.2014 - 20:49) *

multumesc , dar cred ca mivina si toate nebuniile de genul acesta nu ar trebui sa luam , sund foarte rele pentru sanatate

Ага, на фото ещё полезный, польский паштет детектед))).
Это текстовая версия — только основной контент. Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, нажмите сюда.