Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия: Da Voi Ati Lasat Fumatul?
Форум Velo.md > Общение > Треп
curcubeu
Iata mergeam astazi pe la botanica si am vazut un biciclist pe giant cum mergea asa frumos...dar la un moment dat s-a oprit si a inceput sa fumeze... m-am gandit in mintea mea ca...*cum asa...biciclist...si fumezi...* dar pe urma indata mi-am amintit ca si eu faceam nu chiar demult acelasi lucru...mergeam cu bicicleta..pe urma ma opream sa fumez...absurd...caci bicicleta totusi presupune un mod de viata sanatos! Dar, cu ajiutoru lu Bojika am lasat fumatul si nu mai fumez deja de 10 luni, nu ma trage..nu doresc nu mai doresc deloc! si sunt fericit ca am scapat de viciul acesta...am inceput sa fumez la 14 ani, am continuato so fac pana aproape de 21, probabil organismul meu avea sa se dezvolte altfel...poate cu mult mai bine decat s-a dezvoltat pana acum din cauza fumatului...dar sper ca sa recuperez acesti ani pana la 25 ! De lasat fumatul e bine! si e necesar! Fumatul este o iluzie si oamenii fumatori cel mai des sunt foarte inhibati...complexati si cumva se ascund dupa tigara aceasta... cel putin asa am inteles eu din "experienta" mea de fumator. De lasat fumatul e usor! Motivatia e simpla - sanatatea fizica, psihica, mintala si sufleteasca! Tigara defapt este o murdarie pentru trupul nostru..o murdarie foarte mare, un fumator incurca si la alti oameni nu doar sie insusi! Asa s-a primit ca de cand am lasat fumatul si dupa ce m-am recuperat un pic.... abia nu demult iarasi m-am urcat pe bicicleta...nu mai obosesc asa..respiratia este fixa , straniu dar nici muschii nu ma dor asa de tare ca atunci cand fumam (sa fie vreo legatura concreta sau doar e ceva subiectiv?) Nu stiu! Dar senzatiile sunt cu totul altele si sunt fericit ca am lasat fumatul! Sanatate tuturor! Propun ca forumenii care au lasat fumatul sa indemne pe cei care inca fumeaza sa se lase de acest viciu (oamenii care nu au fumat niciodata sau care nu au fost dependenti adica nu au fumat la greu...nu cred ca au prea mare influienta asupra fumatorilor cand le spun sa se lepede pentru ca cel mai simplu raspuns care poate veni este ca tu nu I'll intelegi pentru ca nu ai fumat ca el sau alte motive stupide). Scrieti aici si povestiti cum a-ti lasat fumatul! eu apropo de mai multe ori am incercat dar reveneam inapoi :'( dar acuma e ultima oara si stiu ca e posibil si e cu mult mai bine nu de fumat decat de fumat.... pop.gif training1.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Тасанка Уитке
Цитата(curcubeu @ 20.03.2014 - 21:55) *

Scrieti aici si povestiti cum a-ti lasat fumatul!

Не курю со второго дня великого поста. Прошло семнадцать дней. Каждый день ощущаю протекание вывода из организма никотина. Сколько продержусь не знаю, но держаться намерен.
Марк Твен говорил: "Курить бросить легко. Я сам бросал тысячу раз."
Вопрос в том, на какой срок.
Стремление бросить курить на всю оставшуюся жизнь в сознании курильщика создаёт ужас: неужели ты больше никогда не сделаешь ни одной затяжки?! Этот страх всё время оттягивает тот самый роковой день и час, когда с сигаретами придётся распрощаться навсегда. Курильщик начинает подыскивать разные знаменательные даты, от которых будет вести отсчёт новая жизнь без сигарет. Десятки раз срывается, закуривает, теряет веру в себя, снова решается встать во весь рост. Да что говорить, кто не курил, тому не понять.
Лично мне пока помогает вот что.
Этим летом из Франции приезжал мой друг, любитель шоссейного велоспорта.
Как-то мы разговорились о Тур-де-Франсе, о том, сколько в год проезжает профессиональный гонщик и о том, сколько дней в году у него отпуск. Мой друг сказал, что у профессионалов отпуск две недели в году, а он сам делает себе отпуск месяц. Этот месяц к велосипеду он даже не подходит. В эту пору можно пренебречь сбалансированным питанием, пропустив на Новый год и Рождество рюмаху водки с куском домашнего сала и тазом оливье.
Я подумал и тоже решил себе сделать месяц в году без велосипеда. Выбрал самую холодную тридцатидневку в наших краях: она приходится на период с 31 декабря по 29 января.
Далее поймал себя на мысли, что хорошо бы так во всём делать перерывы, в том числе и в курении.
Принял решение не курить не менее 335 дней в году. Дал себе разрешение курить только в период велопотпуска. На душе сразу стало легче. Быть может к декабрю желание затянуться и вовсе отпадёт.
curcubeu
Быть может к декабрю желание затянуться и вовсе отпадёт

Великий пост это хорошо, а главное не обманывать себя, ведь обман это плохо , хуже чем курения :-) желаю вам удачи! если продержитесь пару месяцов то ощутите затереные чувства чистоты и благоговения :-) , никотин он давным давном вышел из вас, теперь начинается очистка других нечистей... Хорошо что решили всетаки в пост это делать... и перед Богом красиво, и для вас хорошо! удачи короче ! пишите тут продолжения историй :-)
Burrito
Am nimerit in spital in februarie, am stat acolo 5 zile fara tigari si m-am gindit... hey... nicotina a iesit toata, de ce sa nu continui sa nu fumez?
Pina azi ma abtin si ma simt mai bine. Am trecut de prima luna si acum nu sunt atit de nervos.
Azi am 1,5 luni de cind nu fumez. Pe bicicleta imi este tot mai usor sa merg! =)

Imi apar ginduri sa mai fumez, dar cu fiecare zi inteleg ca tot mai rar si mai rar o doresc.

Succes tuturor care au lasat sau doresc sa o faca!
curcubeu
Так держать smile.gif gandurile noastre cateodata nu sun a noastre ci sun cumva din subconstientul colectiv si din oacate in subconstientul nostru colectiv sunt infiltrate multe breduri printre care si fumatu! Succes si nu te lasa batut!!astea nu sunt gandurile tale care te indeamna iarasi la fumat..defapt trebuie sa castigi lupta dintre bine si rau din interiorul tau! Succes! Credinta in Bojika adevarat te ajuta sa lesi fumatu...dar daca esti ateu... nu stiu...ignora mesajul si fa ce vrei smile.gif
cristi
Oare de unde-atîția prpovednici, mă întreb. Chiar nu are lumea cu ce se ocupa decît să spele mințile unii la alții?
Tot mai ieri era aici unu propunea ajutor psihologic, măcar că era evident că el singur are nevoie de el. Sunt rețele de socializare pentru asta, da aici e forum de biciclete.

Și incă ceva - de-am dacă tot aberați - măcar scriți corect din punct de vedere gramatic și stilistic. Nu încurcați trei limbi odată, evitați grșelile ortografice, pentru că se crează impresia că nu aveți nici pic de respect față de cei cărora vă adresați.
cool.gif
Grigore
Цитата(cristi @ 21.03.2014 - 16:05) *

Oare de unde-atоția prpovednici, mă оntreb. Chiar nu are lumea cu ce se ocupa decоt să spele mințile unii la alții?
Tot mai ieri era aici unu propunea ajutor psihologic, măcar că era evident că el singur are nevoie de el. Sunt rețele de socializare pentru asta, da aici e forum de biciclete.

Și incă ceva - de-am dacă tot aberați - măcar scriți corect din punct de vedere gramatic și stilistic. Nu оncurcați trei limbi odată, evitați grșelile ortografice, pentru că se crează impresia că nu aveți nici pic de respect față de cei cărora vă adresați.
cool.gif

Si de ce sa nu scrie aici? Oare nu este creata aceasta sectiune de forum anume pentru tot ce vrei? Am vazut aici teme despre animale, muzica, fimuri, schiuri, ioga... am postat si eu ceva de Islanda. V-am deranjat?

Referitor la gramatica.
Din pacate oameni care mai scriu corect din punct de vedere gramatic si stilistic sunt foarte putini. Mai ales pe forum. Daca in asa mod ati evidentiat ca sunteti unul din ei - bravo voua. Eu precis nu sunt, cu regret.

P.S. Deaceea nu mai scriu, m-ati convins.
curcubeu
Bai Cristi... biciclisti care fumeaza si bicjclisti care au ladat fumatul... este vrro legatura? Eu am propus ca lumea sa lase istoriile lor despre lasatul fumatului...nu ..eu nus propovednic... pur si simplu am dorit sa ma impartasi cu emotiile si sentimentele mele referitor la tema data pentru ca stiu cat ii di greu sa lasi fumatu si cat de bine in acelasi timp... Cristi da tu nu cumva fumezi?smile.gif
sgallery
Цитата(cristi @ 21.03.2014 - 16:05) *

Oare de unde-atîția prpovednici, mă întreb. Chiar nu are lumea cu ce se ocupa decît să spele mințile unii la alții?

Și incă ceva - de-am dacă tot aberați - măcar scriți corect din punct de vedere gramatic și stilistic. Nu încurcați trei limbi odată, evitați grșelile ortografice, pentru că se crează impresia că nu aveți nici pic de respect față de cei cărora vă adresați.
cool.gif

+1

Эта тема напоминает клуб анонимных алкоголиков, которые по кругу расказывают свои печальные истории. Зима то прошла, - катать пора.

Цитата(curcubeu @ 21.03.2014 - 21:28) *

Bai Cristi... biciclisti care fumeaza si bicjclisti care au ladat fumatul... este vrro legatura? Eu am propus ca lumea sa lase istoriile lor despre lasatul fumatului...nu ..eu nus propovednic... pur si simplu am dorit sa ma impartasi cu emotiile si sentimentele mele referitor la tema data pentru ca stiu cat ii di greu sa lasi fumatu si cat de bine in acelasi timp... Cristi da tu nu cumva fumezi?smile.gif

curcubeu, te rog, macar redacteaza mesajele tale din cind in cind, - e greu de inteles.
curcubeu
hateri :-) праведники итдитп :-) :-) :-) , еу ам авут ноте реле ла граматикэ шы ла правописание шы дежетеле се былбые пе дивайсурь ку сензор... Бунэ зиуа, мэ нумеск Дан шы ам лэсат фумату де зече лунь, Da eu tot m-am gandit ca seamana cu un crujok de narcohomoalco anonimi, Я то катаю, но катать 24/24 здоровие и здравый смысл не позволяет :-) , dar am scris aici fiind inspirat pe strada de un biciclist care fuma... апрпо дой оамень ау скрис по теме... шы аста дежа е круто... вой каре скриць не по теме ый май рэу декыт левописанина мя. blink.gif
cristi
Цитата(curcubeu @ 22.03.2014 - 09:39) *

hateri :-) праведники итдитп :-) :-) :-) , еу ам авут ноте реле ла граматикэ шы ла правописание шы дежетеле се былбые пе дивайсурь ку сензор... Бунэ зиуа, мэ нумеск Дан шы ам лэсат фумату де зече лунь, Da eu tot m-am gandit ca seamana cu un crujok de narcohomoalco anonimi, Я то катаю, но катать 24/24 здоровие и здравый смысл не позволяет :-) , dar am scris aici fiind inspirat pe strada de un biciclist care fuma... апрпо дой оамень ау скрис по теме... шы аста дежа е круто... вой каре скриць не по теме ый май рэу декыт левописанина мя. blink.gif

N-ai cu cine grai, cu-m s-ar zice. biggrin.gif
Hai, succes!
curcubeu
действительно...дипижиосник какойта, фууу...incearca sa vorbesti cu mine pe urma fa-ti concluzii, ca multi isi fac concluzii preconcepute din propria impotenta colectiva :-) (destul de stilat am scris? lol) lol.gif
Это текстовая версия — только основной контент. Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, нажмите сюда.